Vrijwilligers

Vrijwilligers

Zonder de enthousiaste inzet van enkele honderden vrijwilligers zou Funpop niet zijn wat het is. Zij steken tijdens het festival flink hun handen uit de mouwen. Funpop is blij met de vele vrijwilligers, die vaak al jaren meewerken. Meedoen aan Funpop is niet alleen leuk, het is een onvergetelijke ervaring.

Vrijwilliger zijn op Funpop

Wat vraagt dit van jou?

De sfeer op het festival wordt voor een groot deel bepaald door de houding van de vrijwilligers. De doelgroep van Funpop vraagt om extra geduld, begeleiding en aandacht. Onze bezoekers waarderen ieder jaar weer de klantvriendelijkheid van Funpop. De onderlinge omgang tussen de vrijwilligers is mede sfeerbepalend. Ook voor de organisatie en alle vrijwilligers is het FUNpop. Werk op een plezierige manier samen en maak er met z'n allen een feest van! Wat zijn de succesfactoren?

 1. Onze bezoekers op een vriendelijke en respectvolle manier benaderen en helpen.
 2. Prettig samenwerken met je collega-vrijwilligers.
 3. Hulp bieden wanneer je denkt dat dit nodig is.
 4. Aandacht hebben voor een rolstoeler die mogelijk extra belemmeringen tegenkomt.
 5. Op eigen initiatief iets opruimen en rommel deponeren in de daarvoor bestemde vuilnisbakken.
 6. Van taak wisselen of even pauzeren? Overleg even met de direct leidinggevende.
 7. Op gepaste en hygiënische wijze omgaan met drank en voeding.
 8. Op verantwoorde wijze omgaan met alcohol.
 9. Beseffen dat je er bent voor onze bezoekers en dat de leiding er is voor jou
   

Wil jij vrijwilliger worden op Funpop?... dat kan!

Meehelpen als vrijwilliger op Funpop is niet alleen ontzettend leuk en gezellig, maar ook erg dankbaar en waardevol. De bezoekers met een verstandelijke beperking én hun begeleiders kunnen ontzettend genieten van de hulp en de aandacht die ze krijgen als ze dit geweldige festival bezoeken. Je kunt meehelpen bij verschillende onderdelen, zoals:

 • Funactiviteiten; hierbij help je de bezoekers mee met bijvoorbeeld knutselen of andere ontspannende activiteiten, of je staat bij de verkoop van allerlei merchandise of bij de snoezeltent.
 • Catwalk; bij het podium de bezoekers enthousiasmeren, maar ook veiligheid in de gaten houden.
 • Opvang; "verloren schaapjes"; daarbij vang je bezoekers op die bijvoorbeeld hun begeleider kwijt zijn geraakt en je helpt hen deze weer te vinden.
 • Logistiek; meehelpen op de parkeerplaats, of helpen om het festivalterrein schoon te houden en bezoekers helpen met het opzetten en afbreken van partytenten e.d.
 • Horeca; meehelpen achter de bar, bij de frituur of in de vrijwilligerstent om iedereen van consumpties te voorzien.
 • Entree en camping; toezien op de toegang tot het festivalterrein en in- en uitloop op de festivalcamping.
 • Infostand en muntenverkoop; eerste aanspreekpunt voor de vrijwilligers en bezoekers met al hun vragen.
 • Enquête; aan bezoekers en vrijwilligers vragen stellen over Funpop. Vaak is dit een taak die naast een andere taak gedaan kan worden.
 • Smincken; al jaren kunnen bezoekers zich laten schmincken tijdens Funpop. Ook via deze weg kun je je aanmelden om als schmincker te helpen op het festival.
   

Laat van je horen!

Als vrijwilliger draag je bij aan het slagen van een sfeervol festival dat geheel door vrijwilligers wordt georganiseerd, voor een speciale en bijzondere doelgroep.Doe mee en geef je op! Stuur een mailtje naar: vrijwilligers@funpop.nl. Minimum leeftijd om vrijwilliger te worden is 16 jaar.