Stichting Funpop
Vrijwilligers

Vrijwilligers

Zonder enthousiaste vrijwilligers, zonder FUNteam kunnen wij geen Funpop organiseren! Ieder jaar zijn er weer enkele honderden vrijwilligers die zich voor Funpop inzetten. Zij steken tijdens het festival hun handen uit de mouwen. Zonder zulke vrijwilligers kunnen wij als organisatie helemaal niets. Meedoen aan Funpop is niet alleen leuk, het is een onvergetelijke ervaring en heel erg dankbaar!

Vrijwilliger zijn op Funpop

Wat vraagt dit van jou?

De sfeer op het festival wordt voor een groot deel bepaald door de houding van ons FUNteam, onze vrijwilligers. De doelgroep van Funpop vraagt om extra geduld, begeleiding en aandacht. Onze bezoekers waarderen ieder jaar weer de persoonlijke aandacht en de warme ontvangst van Funpop. De onderlinge omgang tussen de vrijwilligers is mede sfeerbepalend. Ook voor de organisatie en alle vrijwilligers is het FUNpop. Werk op een plezierige manier samen en maak er met z'n allen een feest van!

Wat vinden wij belangrijk voor ons FUNteam.

 1. Onze bezoekers op een vriendelijke en respectvolle manier benaderen en helpen.
 2. Prettig samenwerken met je collega-vrijwilligers.
 3. Hulp bieden aan bezoekers en medevrijwilligers wanneer je denkt dat dit nodig is.
 4. Aandacht hebben voor een rolstoeler die mogelijk extra belemmeringen tegenkomt.
 5. Op eigen initiatief iets opruimen en rommel deponeren in de daarvoor bestemde vuilnisbakken.
 6. Van taak wisselen of even pauzeren? Overleg even met de direct leidinggevende.
 7. Op gepaste en hygiënische wijze omgaan met drank en voeding.
 8. Op verantwoorde wijze omgaan met alcohol.
 9. Beseffen dat je er bent voor onze bezoekers en dat de leiding er is voor jou.
 10. Zelfstandigheid en een verantwoordelijkheid voor de taken die je uit komt voeren.
 11. Een minimale leeftijd van 16 jaar.
   

Wil jij lid worden van ons FUNteam? dat kan!

Meehelpen als vrijwilliger op Funpop is niet alleen ontzettend leuk en gezellig, maar ook erg dankbaar en waardevol. De bezoekers met een verstandelijke beperking én hun begeleiders kunnen ontzettend genieten van de hulp en de aandacht die ze krijgen als ze dit geweldige festival bezoeken. Je kunt meehelpen bij verschillende onderdelen, zoals:

 • Funactiviteiten; hierbij help je de bezoekers mee met bijvoorbeeld knutselen, toegang tot de kermis, kun je onze bezoekers schminken, je staat bij de verkoop van allerlei merchandise of in onze beweegarena waar al onze bezoekers in beweging kunnen komen.
 • Catwalk; bij het podium de bezoekers enthousiasmeren maar zeker ook hun veiligheid in de gaten houden.
 • Opvang; "verloren schaapjes"; daarbij vang je bezoekers op die bijvoorbeeld hun begeleider kwijt zijn geraakt en je helpt hen deze weer te vinden.
 • Logistiek; meehelpen op de parkeerplaats, bij de entree of helpen om het festivalterrein schoon te houden en bezoekers helpen met het opzetten en afbreken van partytenten e.d.
 • Horeca; meehelpen achter de bar, bij de frituur of in de vrijwilligerstent om iedereen lekkere hapjes en/of drankjes te voorzien.
 • Camping: toezien op de toegang tot het festivalterrein en in- en uitloop op de festivalcamping.
 • Infostand en muntenverkoop; eerste aanspreekpunt voor de vrijwilligers en bezoekers met al hun vragen en het verzorgen van de verkoop van munten.

Laat van je horen!

Als vrijwilliger draag je bij aan het slagen van een sfeervol festival dat geheel door vrijwilligers wordt georganiseerd, voor een speciale en bijzondere doelgroep. Doe mee en geef je op! Via de ondestaande button kun jij je aanmelden.

Aanmelden

Mocht je vragen hebben voor onze vrijwilligers coördinatoren, stuur dan een mail naar: vrijwilligers@funpop.nl