Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Vragen over het festival

Dat kan op de Funpop-camping in je eigen tent, camper of caravan. Deze camping ligt naast het festivalterrein.

Je kunt hiervoor een kaartje kopen via de ticket-service.

Er is elektriciteit en er zijn voldoende sanitaire voorzieningen op de camping aanwezig. Maar je kunt ook een bungalow of huisje in de omgeving van Horst huren. Er zijn vele mogelijkheden in bungalowparken en andere accomodaties.

Zie bijvoorbeeld https://www.visitnoordlimburg.nl/nl/overnachten

Funpop wordt op het evenemententerrein "Kasteelpark Ter Horst" in Horst (Noord Limburg) georganiseerd.

Evenemententerrein "Kasteelpark Ter Horst" ligt aan de Herenbosweg in Horst en is goed bereikbaar te voet, per fiets, met de auto of openbaar vervoer. Volg vanaf de Tienrayseweg de Funpop-borden. Gebruikt u een navigatie, programmeer dan de Tienrayseweg in en volg vanaf daar de borden naar Funpop.

Met de auto:
Neem vanaf Venlo de A73, neem afslag 10 Horst Noord, ga rechtsaf de Tienrayseweg op en dan de eerste weg rechts het Peeldijkje op, dan na ongeveer 700 meter rechts.

Neem vanaf Nijmegen de A 73, neem afslag 10 Horst Noord, ga linksaf de Tienrayseweg op en dan de eerste weg rechts het Peeldijkje op, dan na ongeveer 700 meter rechts.
Vanaf de A73 is Funpop met borden aangegeven.

Met het openbaar vervoer:
Ga met de trein naar station Horst Sevenum of Venlo, neem buslijn 87 richting Venray en stap uit bij halte "Nieuwe Lind" in Horst.
Ga met de trein naar station Venray/Oostrum, neem buslijn 87 richting Venlo en stap uit bij halte "Nieuwe Lind" in Horst.
Vanuit station station Venray/Oostrum is het ook mogelijk buslijn 289 richting Horst te nemen.
Controleer vooraf op ov9292.nl wat de tijden zijn voor een goede aansluiting.

Funpop is hét openluchtfestival voor mensen met een verstandelijke beperking, maar ook voor hun familie, vrienden en bekenden en iedereen die de doelgroep een warm hart toedraagt! 

Twee dagen feest met veel muziek en veel fun! En op vrijdagavond trappen we af met een keileuke disco in onze feesttent!

---

"Stichting Funpop" is een vrijwilligersorganisatie die jaarlijks Funpop, hét openlucht muziekfestival voor mensen met een verstandelijke beperking, organiseert.

Het eerste idee voor Funpop is in 1995 ontstaan naar aanleiding van het congres "Laat je zien, Laat je horen", door en voor mensen met een verstandelijke beperking. Het congres eindigde met het presenteren van een aantal stellingen. Deze stellingen hadden betrekking op wonen, werken, vrijetijdsbesteding, zelfstandigheid en erkenning.

Een groep enthousiaste personen voelde zich aangesproken door een aantal van deze stellingen en kwam zo op het idee van Funpop. In 1996 was het eerste festival in Arcen, op dezelfde locatie waar ook het congres was. Funpop is sindsdien alleen maar gegroeid. Tegenwoordig richt de organisatie zich op een tweedaags openluchtfestival met ongeveer 10.000 bezoekers. We hanteren hierbij de volgende uitgangspunten:

 • Jaarlijks tweedaags evenement;
 • Continuïteit gewaarborgd;
 • Efficiënte en duidelijke organisatie;
 • Een groot en gevarieerd aanbod van activiteiten;
 • Aanvaardbare risico's (geld en veiligheid);
 • Sfeer en gezelligheid;
 • Evalueren, leren en verbeteren;
 • Onze bezoekers staan voorop.

Missie (waar staan we voor?)
Het voorbereiden en organiseren van een openluchtfestival voor mensen met een verstandelijke beperking, in een goede samenwerking door en met vrijwilligers die zich verbonden en geboeid voelen en met een bereidheid steeds beter te willen zijn, waarbij de opgebouwde ervaring de optelsom is van eerdere festivals.

Stichting Funpop laat zich hierbij helpen door mensen die hun ervaring en kennis ter beschikking stellen voor de verdere ontwikkeling van Funpop. Ook zij doen dit veelal op vrijwillige basis. Voorbeelden zijn er op het terrein van logistiek, organisatieontwikkeling, PR, risico-inventarisatie, arbeidsomstandigheden en veiligheid, horeca, aansprakelijkheden, verzekeringen, fondswerving en sponsoring.

De organisatie vergt een "jaarrond" vrije tijdsinspanning.
Op de dagen zelf zorgen ca. 400 vrijwilligers voor een vlekkeloos verloop van een ontspannende dag voor onze bezoekers. Het enthousiasme en plezier dat de bezoekers uitstralen is de drijfveer voor deze vrijwilligers.

Vanuit de organisatie is er grote belangstelling is voor de mens achter de vrijwilliger. Ook zij moeten Funpop als een plezierige belevenis ervaren. Centraal staan echter de bezoekers met een verstandelijke beperking en hun begeleiders. Iedere Funpop-vrijwilliger staat klaar om Funpop voor de bezoekers tot een jaarlijks hoogtepunt te maken. 

Gelukkig hebben we een grote medewerking om onze jaarlijkse doelen te bereiken en dat is voor de organisatie een grote geruststelling. Vrijwilligers, sponsors, media en andere organisaties dragen Funpop een warm hart toe.
Op die manier kan Funpop blijven wat het moet zijn: een feestelijk festival voor en door mensen.

Het festivalterrein is een grote grasvlakte en redelijk begaanbaar. Bij minder goed weer is dit wat moeilijker. De organisatie treft dan waar mogelijk extra voorzieningen. Er zijn aangepaste toiletten aanwezig en een verzorgingsruimte. 

Er is ook een podium aanwezig voor rolstoelgebruikers. Het podium is 10 bij 8 meter groot en is 1 meter hoog.

Rolstoelgebruikers mogen hier samen met maximaal 1 begeleider op plaatsnemen. Het rolstoelpodium wordt mede mogelijk gemaakt door Gigant stage. Waarvoor onze hartelijke dank. 
Mocht het podium overvol raken, dan zorgen de vrijwilligers ervoor dat links naast het hoofdpodium een zone wordt afgebakend waar overige rolstoelgebruikers een plaats kunnen vinden.

Huisregelement Funpop

Als organisatie van Funpop zijn we verplicht om huisregels op te stellen. Deze huisregels zijn er om ervoor te zorgen dat iedereen een geweldige dag/weekend heeft.

Algemeen:

 1. De organisatie kan personen bij wangedrag c.q. het overtreden van deze voorwaarden de toegang weigeren of verwijderen van het terrein
 2. Voor Funpop geldt geen minimumleeftijd. Bezoekers moeten zich te allen tijde kunnen legitimeren met een geldig legitimatiebewijs.
 3. Bezoekers kunnen voorafgaand en tijdens het evenement worden gevisiteerd. Degene die zich hieraan niet onderwerpt kan de toegang worden geweigerd.
 4. Bezoekers zijn verplicht zich te houden aan voorschriften en/of aanwijzingen van de organisatie en haar medewerkers.
 5. Roken is NIET toegestaan in gebouwen en tenten. Dit mag alleen in de open lucht. Bezoekers die zich hier niet aan houden zullen door onze medewerkers worden aangesproken en riskeren verwijderd te worden van het terrein.
 6. Het betreden van de plaats van het evenement en het bijwonen ervan is geheel voor eigen risico van de bezoeker.
 7. De organisatie is niet aansprakelijk voor enige schade c.q. letsel ontstaan aan bezoekers en/of goederen van bezoekers.
 8. Het is alleen toegestaan om eigen dranken en voedsel mee te nemen indien dit voor medische doeleinden noodzakelijk is.
 9. Tijdens het evenement kunnen opnames gemaakt worden door de organisator en haar partners. Alle bezoekers geven bij binnenkomst stilzwijgend toestemming aan de organisatie om deze videobeelden en foto-opnames te verveelvoudigen, openbaar te maken en/of te exploiteren.
 10. Polsbandjes zijn persoonsgebonden en mogen niet worden overgedragen.
 11. Consumptiemunten zijn alleen te gebruiken tijdens het evenement. De munten kunnen worden geretourneerd.

 

Verboden:

 1. Funpop voert een zero-tolerance beleid op het gebied van drugs. Indien er drugs wordt aangetroffen bij een bezoeker zal deze direct worden ingenomen en kan de organisatie besluiten de bezoeker de toegang tot het terrein te weigeren dan wel, als de bezoeker al binnen is, van het terrein te verwijderen.
 2. Het is verboden de volgende zaken mee te nemen naar de plaats van het evenement: professionele foto, film- en andere (geluids- en/of beeld-) opnameapparatuur, zwak en sterke alcoholische dranken, glaswerk, (vuur-)wapens en andere gevaarlijke voorwerpen.
 3. Elke vorm van reclame maken voorafgaand, tijdens en na afloop van het evenement in en om de locatie is zonder toestemming van de organisatie niet toegestaan.
 4. Parkeren is alleen toegestaan op de door de organisatie aangegeven terreinen.
 5. Er wordt geen alcohol geschonken aan jongeren onder de 18 jaar. U kunt een polsbandje bij de bonnenverkoop krijgen indien u een geldig legitimatiebewijs kunt laten zien. Zonder bandje GEEN alcohol. Funpop volgt hier het NIX18 beleid.
 6. Bij constatering van het in bezit hebben van alcohol door personen onder de 18 jaar volgt een waarschuwing en bij herhaling een verwijdering van het terrein.
 7. Aan dronken personen (te bepalen door de organisatie) wordt géén alcohol verstrekt.
 8. Dronken personen of personen onder invloed van drugs worden niet toegelaten tot het evenement
 9. Het is als meerderjarige niet toegestaan om alcohol door te geven aan een persoon onder de 18 jaar. Bij constatering volgt een waarschuwing en bij herhaling een verwijdering van het terrein.
 10. In situaties waarin deze voorwaarden niet voorzien beslist de organisatie.

Funpop 2022 wordt op vrijdag 20, zaterdag 21 en zondag 22 mei gehouden. De zaterdag en zondag beginnen om 11.00 uur en duren tot 18.00 uur. Het festivalterrein is één uur voor aanvang open.

Op vrijdagavond wordt er een superleuke disco georganiseerd door DIsco 't Trefpunt. Deze disco is vrij toegankelijk.

Op het festival kun je eten en drinken kopen. Lekkere warme- en koude snacks, maar ook heerlijke broodjes, soep en tosti's. Genoeg lekkers om je maag te vullen. 

Voor eten en drinken heb je muntjes nodig. Deze koop je bij de muntkassa's op het Funpop-terrein. Heb je na afloop munten over, dan wissel je deze weer in voor geld.

Funpop 2022 wordt op zaterdag 21 en zondag 22 mei gehouden. Beide dagen beginnen om 11.00 uur en duren tot 18.00 uur. Het festivalterrein is één uur voor aanvang open.

Wanneer het voor medische doeleinden noodzakelijk is wordt het meenemen van medicijnen toegestaan.

Het is alleen toegestaan om eigen dranken en voedsel mee te nemen indien dit voor medische doeleinden noodzakelijk is.

Ja, op het festival terein is de mogelijkheid om met PIN te betalen.

Ja, het is ook dit jaar weer mogelijk een marktkraam te huren tijdens het festival. Meer informatie en het inschrijfforumlier is te vinden via Huur marktkraam | Funpop

Het kan zijn dat je iets verloren bent tijdens het festival. We hebben verschillende spullen gevonden en bewaard.

Mocht je iets verloren zijn stuur dan een mailtje naar info@funpop.nl en dan kijken we of we het hebben gevonden en dan zoeken we een oplossing om het bij je te krijgen.

De gevonden voorwerpen worden bewaard tot 1 maand na het festival.

Vragen over Tickets

Alle entreekaarten kunnen via onze partner Ticketcrew besteld worden. Bij afrekenen krijg je de keuze om dit via iDeal te doen of via bankoverboeking (SEPA). Bij bankoverboeking krijg je de betaalgegevens zodat je zelf het geld over kunt maken. Afrekenen via iDeal heeft de voorkeur omdat je dan meteen je tickets krijgt toe gemaild, bij betalen via bankoverboeking duurt dit 2 a 3 dagen nadat je betaald hebt.

Mocht het om welke reden dan ook niet lukken op de kaarten online te bestellen, dan kun je het beste je probleem even mailen naar info@ticketcrew.nl. Zij kunnen je helpen met vragen en/of opmerkingen.

De gekochte tickets voor de editie van 2020 zijn gewoon geldig tijdens de editie van 2022. Je kunt deze inleveren bij de entree tijdens Funpop.

Kom je op zaterdag of zondag, dan kost een dagkaartje aan de kassa € 35,00 en € 17,50 voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Aan de dagkassa worden geen kaarten voor 2 dagen verkocht. Voor kinderen tot 6 jaar is de toegang gratis.

Koop je de kaartjes in de voorverkoop, dan kost een dagkaart € 29,50 en een kaart voor twee dagen € 46,50.

Voor kinderen van 6 tot 12 jaar is er een gereduceerd tarief:
Dagkaart (€ 15,50)
Passepartout (zaterdag en zondag) (€ 24,00)

Ter informatie: veel mensen leven nog in de veronderstelling dat de artiesten gratis optreden op Funpop.

Echter; alle artiesten en ook de theateracts worden gewoon volgens normale contracten door stichting Funpop betaald.