Stichting Funpop
Joël Borelli

Joël Borelli

ZO
Joël Borelli

Joël Borelli

Joël Borelli werd geboren op 22 juni 1980 in Eindhoven. Zijn vader en moeder zijn bijzonder muzikaal. De oude piano van opa staat midden in de woonkamer en iedere dag wordt er even op gespeeld. Joël staat als klein ventje te dansen in zijn box. Muziek is er met de paplepel ingegoten. Het duurt niet lang voordat kleine Joël achter de piano plaats neemt. Mama leert hem de eerste akkoorden en binnen no time leert hij zichzelf het spelen aan.

Als jongen van 12 krijgt hij pianoles maar al gauw is het duidelijk dat Joël vanuit zijn hart speelt. Noten spelen lukt hem niet, tot de dag van vandaag leest Joël nog steeds geen noot.

Als 20-jarige knul gaat Joël de kroegen af om daar achter de piano plaats te nemen en zo naast zijn studie sportmarketing wat geld bij te verdienen. Al snel krijgt de Scheveningse succesformatie Crazy Piano’s hem in het vizier. Hier leert Joël het vak van het entertainen en bouwt hij een gigantisch repertoire op. Joël speelt inmiddels overal en groeit uit tot een van de gezichten van Crazy Piano’s.

De laatste jaren wist Joël zijn show uit te bouwen tot een veelgevraagde festival act, te vinden in de line-up van vele grotere Nederlandse evenementen. Dit maakt hem op dit moment de meest gevraagde pianist/entertainer van Nederland met meer dan 180 shows per jaar in binnen- en buitenland.


Alle artiesten