Funpop
Ammar

Ammar

ZO
Ammar

Ammar

Ammar Bozoglu geboren op  10 april 1997 in  Deventer is een Nederlands volkszanger van Turkse afkomst. Als artiestennaam gebruikt hij kortweg zijn voornaam Ammar.

Bozoglu werd geboren in het Rode Dorp in Deventer. Daar kwam hij voor het eerst in aanraking met muziek van André Hazes en Django Wagner, die hem inspireerden om ook volkszanger te worden. Op zijn derde stuurde zijn moeder hem naar de theaterschool. Toen Bozoglu ouder was, scheidden zijn ouders en droeg hij grote zorg voor het huishouden.

Een oude video waarin Bozoglu een nummer van André Hazes zingt in de kebabzaak van zijn achterneef ging in de zomer van 2020 viraal op filmpjessite Dumpert. Dat leverde hem positieve reacties en aanvragen voor tv-programma’s op. Via via kwam Bozoglu in contact met plaatsgenoot Snelle, die hem een contract aanbood bij zijn platenlabel Lieve Jongens. De debuutsingle Terug Naar Vroeger kwam uit in januari 2022 en werd geproduceerd door Emile Hartkamp. In april 2022 volgde De laatste, een samenwerking met Snelle.

Ammar zijn droom kwam uit in 2022 en mocht als gastartiest optreden tijdens Topper in Concert 2022. Samen met 22 andere gastartiesten werd hij uitgenodigd om een nummer te zingen tijdens deze editie.


Alle artiesten