28, 29 en 30 mei

2021

06-05-2019

Funpop en Disco ’t Trefpunt bundelen krachten

Stichting Funpop organiseert jaarlijks een meerdaags festival voor mensen met een verstandelijke beperking en voor ieder die met de doelgroep begaan is. Disco ’t Trefpunt verzorgt tweewekelijks een regionale disco-avond in Horst. Disco ’t Trefpunt en Funpop gaan vanaf 7 mei een nauwe samenwerking aan.

‘Vanaf de oprichting van stichting Disco ‘t Trefpunt zit er een zo goed als onveranderd bestuur. Na vele jaren met plezier mijn rol als voorzitter te hebben vervuld, heb ik nu mijn vertrek aangekondigd. In de zoektocht naar een nieuwe voorzitter hebben wij ook met Funpop gesproken. Bundeling van onze krachten zou beiden kunnen gaan versterken’, aldus voorzitter Mark Nabben.

Voorzitter Thijs Rutten (Funpop) vult aan: ‘We staan beiden voor dezelfde uitdagingen. Hoe zorgen we ervoor dat, ondanks de bezuinigingen in de zorg, mensen met een beperking Disco ’t Trefpunt en Funpop met passend en betaalbaar vervoer kunnen blijven bezoeken? En daarnaast kampen vrijwilligersorganisaties zoals de onze, mede ook door toenemende en striktere eisen van hogerhand, steeds vaker met problemen om vrijwilligers te vinden die de organisaties draaiende houden.’

Gebruik maken van elkaars kennis en kunde die ligt bij de vele gezamenlijke vrijwilligers… volgens Nabben en Rutten ligt daar de sleutel tot succes.

‘Funpop en ’t Trefpunt verschillen qua grootte en frequentie van elkaar, maar bezoekers en vrijwilligers van beide organisaties zijn volstrekt gelijkgestemden… warme mensen met het hart op de juiste plek en met een tomeloze inzet om steeds weer hele mooie dingen te organiseren voor onze doelgroep’, legt Rutten uit.

‘Vanaf nu kunnen beide partijen gebruik maken van elkaars sterke punten, waardoor zowel Disco ’t Trefpunt en Funpop nóg beter onder de aandacht van de bezoekers komen te staan’, besluit scheidend voorzitter Nabben.