6 en 7 juni

2020

Achtergrondinformatie

"Stichting Funpop" is een vrijwilligersorganisatie die jaarlijks Funpop, hét openlucht muziekfestival voor mensen met een verstandelijke beperking, organiseert.

Het eerste idee voor Funpop is in 1995 ontstaan naar aanleiding van het congres "Laat je zien, Laat je horen", door en voor mensen met een verstandelijke beperking. Het congres eindigde met het presenteren van een aantal stellingen. Deze stellingen hadden betrekking op wonen, werken, vrijetijdsbesteding, zelfstandigheid en erkenning.

Een groep enthousiaste personen voelde zich aangesproken door een aantal van deze stellingen en kwam zo op het idee van Funpop. In 1996 was het eerste festival in Arcen, op dezelfde locatie waar ook het congres was. Funpop is sindsdien alleen maar gegroeid. Tegenwoordig richt de organisatie zich op een tweedaags openluchtfestival met ongeveer 10.000 bezoekers. We hanteren hierbij de volgende uitgangspunten:

  • Jaarlijks tweedaags evenement;
  • Continuïteit gewaarborgd;
  • Efficiënte en duidelijke organisatie;
  • Een groot en gevarieerd aanbod van activiteiten;
  • Aanvaardbare risico's (geld en veiligheid);
  • Sfeer en gezelligheid;
  • Evalueren, leren en verbeteren;
  • Onze bezoekers staan voorop.

Missie (waar staan we voor?)
Het voorbereiden en organiseren van een openluchtfestival voor mensen met een verstandelijke beperking, in een goede samenwerking door en met vrijwilligers die zich verbonden en geboeid voelen en met een bereidheid steeds beter te willen zijn, waarbij de opgebouwde ervaring de optelsom is van eerdere festivals.

Stichting Funpop laat zich hierbij helpen door mensen die hun ervaring en kennis ter beschikking stellen voor de verdere ontwikkeling van Funpop. Ook zij doen dit veelal op vrijwillige basis. Voorbeelden zijn er op het terrein van logistiek, organisatieontwikkeling, PR, risico-inventarisatie, arbeidsomstandigheden en veiligheid, horeca, aansprakelijkheden, verzekeringen, fondswerving en sponsoring.

De organisatie vergt een "jaarrond" vrije tijdsinspanning.
Op de dagen zelf zorgen ca. 400 vrijwilligers voor een vlekkeloos verloop van een ontspannende dag voor onze bezoekers. Het enthousiasme en plezier dat de bezoekers uitstralen is de drijfveer voor deze vrijwilligers.

Vanuit de organisatie is er grote belangstelling is voor de mens achter de vrijwilliger. Ook zij moeten Funpop als een plezierige belevenis ervaren. Centraal staan echter de bezoekers met een verstandelijke beperking en hun begeleiders. Iedere Funpop-vrijwilliger staat klaar om Funpop voor de bezoekers tot een jaarlijks hoogtepunt te maken. 

 Gelukkig hebben we een grote medewerking om onze jaarlijkse doelen te bereiken en dat is voor de organisatie een grote geruststelling. Vrijwilligers, sponsors, media en andere organisaties dragen Funpop een warm hart toe.
Op die manier kan Funpop blijven wat het moet zijn: een feestelijk festival voor en door mensen.

Voor geinteresseerden is hier het eindverslag van 2014 te lezen: Eindverslag 2014 FUNPOP18.pdf

Funpop een feest voor iedereen

Het festival is geweest, maar gelukkig hebben we de foto's nog!

Het festival was fantastisch, we hebben genoten. Tijdens het festival zijn er heel veel foto's gemaakt door onze fotografen, deze foto's zijn terug te vinden in ons fotoalbum. Voor beide dagen is er een fotoalbum aangemaakt . Hier de link naar het fotoalbum voor zaterdag en hier de link naar het fotoalbum van zondag. We hebben nog niet alle foto's ontvangen, dus het kan zijn dat er in de komende dagen nog foto's bij komen.

FUNPOP was weer geweldig!

Vrijdagavond begon het feest en dat ging door tot zondagavond. Het was weer een fantastisch Funpop weekend. We willen alle bezoekers, sponsoren en vrijwilligers bedanken dat jullie er zo'n mooi feest van gemaakt hebben. Volgend jaar start funpop op vrijdagavond 5 juni met de disco. En zaterdag 6 juni en zondag 7 juni weer het geweldige festival. Zet de data alvast in je agenda. Houd ook de komende dagen de website en facebook in de gaten voor foto's en filmpjes van het festival.
Tot volgend jaar op Funpop 2020!

FUNPOP is begonnen!

De vrijdagavond en de zaterdag waren het twee geweldige dagen op Funpop. Wij zijn weer helemaal klaar voor de zondag. Hieronder kun je zien wat voor feest het was op zaterdag, vandaag gaan we er weer een groot feest van maken Feest op Funpop. Weten jullie al dat Funpop volgend jaar op 6 en 7 juni 2020 is. Zet de dagen alvast in je agenda!

 

 

Wij zijn apetrots op onze samenwerking met de dames en heren van NEP. Zij helpen ons met de complete beeldregistratie van Funpop Festival voor FunpopTV. Bijzonder mooi om te zien hoe NEP ons festival heeft omarmt en de samenwerking met het team van Gewoon Doen op rolletjes loopt. Hartelijk dank hiervoor!

De kop is eraf, twee dagen genieten, zonnetje erbij... Top op Funpop!

Het festival is begonnen het is nu al weer een geweldig feest, en het ziet erna uit dat het de gehele dag zo'n feest blijft.

Gisteren was het ook al groot feest op het festival terrein. Onze vrienden van Stiichting Disco 't Trefpunt waren "On-Tour" en maakte er een groot feest van in de tent op he terrein.

 

 

 

 

 

Gastenboek

Was jij al ooit te gast op Funpop? Wil je wat vragen of wil je iedereen laten weten hoe jij Funpop hebt beleeft? Schrijf het in ons gastenboek!

Laatste bericht:

Door: Анатолий www.mail.ru
Geschreven op: 2019-06-17 22:43:29

6IzPVubcPV
Ga naar gastenboek >

Funpop TV