28, 29 en 30 mei

2021

Achtergrondinformatie

"Stichting Funpop" is een vrijwilligersorganisatie die jaarlijks Funpop, hét openlucht muziekfestival voor mensen met een verstandelijke beperking, organiseert.

Het eerste idee voor Funpop is in 1995 ontstaan naar aanleiding van het congres "Laat je zien, Laat je horen", door en voor mensen met een verstandelijke beperking. Het congres eindigde met het presenteren van een aantal stellingen. Deze stellingen hadden betrekking op wonen, werken, vrijetijdsbesteding, zelfstandigheid en erkenning.

Een groep enthousiaste personen voelde zich aangesproken door een aantal van deze stellingen en kwam zo op het idee van Funpop. In 1996 was het eerste festival in Arcen, op dezelfde locatie waar ook het congres was. Funpop is sindsdien alleen maar gegroeid. Tegenwoordig richt de organisatie zich op een tweedaags openluchtfestival met ongeveer 10.000 bezoekers. We hanteren hierbij de volgende uitgangspunten:

 • Jaarlijks tweedaags evenement;
 • Continuïteit gewaarborgd;
 • Efficiënte en duidelijke organisatie;
 • Een groot en gevarieerd aanbod van activiteiten;
 • Aanvaardbare risico's (geld en veiligheid);
 • Sfeer en gezelligheid;
 • Evalueren, leren en verbeteren;
 • Onze bezoekers staan voorop.

Missie (waar staan we voor?)
Het voorbereiden en organiseren van een openluchtfestival voor mensen met een verstandelijke beperking, in een goede samenwerking door en met vrijwilligers die zich verbonden en geboeid voelen en met een bereidheid steeds beter te willen zijn, waarbij de opgebouwde ervaring de optelsom is van eerdere festivals.

Stichting Funpop laat zich hierbij helpen door mensen die hun ervaring en kennis ter beschikking stellen voor de verdere ontwikkeling van Funpop. Ook zij doen dit veelal op vrijwillige basis. Voorbeelden zijn er op het terrein van logistiek, organisatieontwikkeling, PR, risico-inventarisatie, arbeidsomstandigheden en veiligheid, horeca, aansprakelijkheden, verzekeringen, fondswerving en sponsoring.

De organisatie vergt een "jaarrond" vrije tijdsinspanning.
Op de dagen zelf zorgen ca. 400 vrijwilligers voor een vlekkeloos verloop van een ontspannende dag voor onze bezoekers. Het enthousiasme en plezier dat de bezoekers uitstralen is de drijfveer voor deze vrijwilligers.

Vanuit de organisatie is er grote belangstelling is voor de mens achter de vrijwilliger. Ook zij moeten Funpop als een plezierige belevenis ervaren. Centraal staan echter de bezoekers met een verstandelijke beperking en hun begeleiders. Iedere Funpop-vrijwilliger staat klaar om Funpop voor de bezoekers tot een jaarlijks hoogtepunt te maken. 

 Gelukkig hebben we een grote medewerking om onze jaarlijkse doelen te bereiken en dat is voor de organisatie een grote geruststelling. Vrijwilligers, sponsors, media en andere organisaties dragen Funpop een warm hart toe.
Op die manier kan Funpop blijven wat het moet zijn: een feestelijk festival voor en door mensen.

Voor geinteresseerden is hier het eindverslag van 2014 te lezen: Eindverslag 2014 FUNPOP18.pdf

Funpop een feest voor iedereen

FUNPOP GAAT ÉÉNMALIG ONLINE!


Editie Funpop Online brengt op zaterdag 6 juni toch nog het Funpop-gevoel bij de mensen thuis!

Zoals jullie weten gaat Funpop dit jaar niet door...Maar we hebben toch goed nieuws! FUNPOP TV (Gewoon DoenLicht en LedNEP The Netherlands en Funpop) organiseert dit jaar eenmalig een online editie van Funpop!

Dus pak je agenda en reserveer 6 juni 14:00-16:00 voor Funpop Online!

Hoe deze middag eruit gaat zien krijgen jullie nog te horen, wel kunnen we zeggen dat we proberen het Funpop-gevoel op jullie beeldscherm te krijgen via een live-stream vanuit het Mediapark Hilversum! Dit gaat één groot online feest worden!

Verder informatie wordt de komende weken bekend gemaakt via onze website en social media. Houd deze dan ook nauwlettend in de gaten!

 

Noot voor de pers
Voor meer informatie over FUNPOP ONLINE kunt u zich wenden tot pr@funpop.nl.


Bestel nu een uniek FUNPOP 2020 shirt!

Helaas kunnen we dit jaar niet genieten van een Funpop-festival zoals we dit gewend zijn.

Toch willen we jullie het Funpop-gevoel in huis brengen. Dit is de reden dat we speciaal voor 2020 een uniek Funpop-shirt hebben ontworpen. Dit shirt wordt eenmalig uitgegeven en we hopen zo, ondanks deze vervelende situatie, positief vooruit te kunnen kijken naar het volgende jaar.

KLIK HIER OM TE BESTELLEN


Funpop 2020 gaat helaas niet door!

Beste bezoekers van Funpop,

Jullie hadden het misschien al verwacht en nu is het dan zover. Het bestuur van Funpop maakt bekend dat Funpop dit jaar niet door kan gaan. Wij doen dat met pijn in ons hart, maar het kan gewoon niet anders. Wij vinden het niet juist om binnenkort al die vele duizenden bezoekers op ons festivalterrein te ontvangen.

Het is voor jullie, onze bezoekers onmogelijk om de gewenste afstand van anderhalve meter tijdens Funpop tot elkaar te bewaren. Daarnaast wordt er in deze periode een groot beroep gedaan op de inzet van al die mensen die zo hard voor ons werken in de zorgsector. Dat zal na de Coronacrisis ook nog wel een tijdje zo blijven. We willen daarom al die hardwerkende zorgmedewerkers niet nog eens extra belasten met begeleidingswerk dat een bezoek aan Funpop nu eenmaal vraagt.

Wat betekent dit?

 • Het gekochte ticket voor Funpop 2020 blijft geldig en kan worden gebruikt voor Funpop 2021 (28, 29 en 30 mei). Kijk voor meer uitleg bij onze veelgestelde vragen.
 • We doen ons uiterste best om voor volgend jaar dezelfde artiesten te boeken. Gelukkig willen veel van de geplande artiesten de volgende editie graag weer komen! Zo kunnen we al verklappen dat op zaterdag 29 mei 2021 in ieder geval Jan Smit zal optreden en op zondag 30 mei 2021 Frans Bauer, The Dirty Daddies, Rolf Sanchez en Frans Duijts. Als er meer artiesten bekend worden gemaakt, dan zullen we dat ook hier communiceren.
 • Voor de fans: ook dit jaar brengen we een mooi FUNPOP T-shirt uit. Begin mei zal hiervoor een webshop beschikbaar zijn, te bereiken via onze website.

Wij hopen jullie volgend jaar allemaal in goede gezondheid weer op het meest sympathieke festival van Nederland te mogen begroeten.

Namens het bestuur van Stichting Funpop… groetjes en tot ziens op Funpop in 2021,

Thijs Rutten, voorzitter

 

Klik hier voor de link met de veegestelde vragen.

 

Gastenboek

Was jij al ooit te gast op Funpop? Wil je wat vragen of wil je iedereen laten weten hoe jij Funpop hebt beleeft? Schrijf het in ons gastenboek!

Laatste bericht:

Door: Debbie Haag
Geschreven op: 2021-01-06 08:10:22

pink
Ga naar gastenboek >

Funpop TV