25 en 26 mei

2019

Achtergrondinformatie

"Stichting Funpop" is een vrijwilligersorganisatie die jaarlijks Funpop, hét openlucht muziekfestival voor mensen met een verstandelijke beperking, organiseert.

Het eerste idee voor Funpop is in 1995 ontstaan naar aanleiding van het congres "Laat je zien, Laat je horen", door en voor mensen met een verstandelijke beperking. Het congres eindigde met het presenteren van een aantal stellingen. Deze stellingen hadden betrekking op wonen, werken, vrijetijdsbesteding, zelfstandigheid en erkenning.

Een groep enthousiaste personen voelde zich aangesproken door een aantal van deze stellingen en kwam zo op het idee van Funpop. In 1996 was het eerste festival in Arcen, op dezelfde locatie waar ook het congres was. Funpop is sindsdien alleen maar gegroeid. Tegenwoordig richt de organisatie zich op een tweedaags openluchtfestival met ongeveer 10.000 bezoekers. We hanteren hierbij de volgende uitgangspunten:

  • Jaarlijks tweedaags evenement;
  • Continuïteit gewaarborgd;
  • Efficiënte en duidelijke organisatie;
  • Een groot en gevarieerd aanbod van activiteiten;
  • Aanvaardbare risico's (geld en veiligheid);
  • Sfeer en gezelligheid;
  • Evalueren, leren en verbeteren;
  • Onze bezoekers staan voorop.

Missie (waar staan we voor?)
Het voorbereiden en organiseren van een openluchtfestival voor mensen met een verstandelijke beperking, in een goede samenwerking door en met vrijwilligers die zich verbonden en geboeid voelen en met een bereidheid steeds beter te willen zijn, waarbij de opgebouwde ervaring de optelsom is van eerdere festivals.

Stichting Funpop laat zich hierbij helpen door mensen die hun ervaring en kennis ter beschikking stellen voor de verdere ontwikkeling van Funpop. Ook zij doen dit veelal op vrijwillige basis. Voorbeelden zijn er op het terrein van logistiek, organisatieontwikkeling, PR, risico-inventarisatie, arbeidsomstandigheden en veiligheid, horeca, aansprakelijkheden, verzekeringen, fondswerving en sponsoring.

De organisatie vergt een "jaarrond" vrije tijdsinspanning.
Op de dagen zelf zorgen ca. 400 vrijwilligers voor een vlekkeloos verloop van een ontspannende dag voor onze bezoekers. Het enthousiasme en plezier dat de bezoekers uitstralen is de drijfveer voor deze vrijwilligers.

Vanuit de organisatie is er grote belangstelling is voor de mens achter de vrijwilliger. Ook zij moeten Funpop als een plezierige belevenis ervaren. Centraal staan echter de bezoekers met een verstandelijke beperking en hun begeleiders. Iedere Funpop-vrijwilliger staat klaar om Funpop voor de bezoekers tot een jaarlijks hoogtepunt te maken. 

 Gelukkig hebben we een grote medewerking om onze jaarlijkse doelen te bereiken en dat is voor de organisatie een grote geruststelling. Vrijwilligers, sponsors, media en andere organisaties dragen Funpop een warm hart toe.
Op die manier kan Funpop blijven wat het moet zijn: een feestelijk festival voor en door mensen.

Voor geinteresseerden is hier het eindverslag van 2014 te lezen: Eindverslag 2014 FUNPOP18.pdf

Funpop een feest voor iedereen

FUNPOP 2019 de voorverkoop is gestart!

23 januari 2019 is de voorverkoop van Funpop 2019 gestart. Het is nu mogelijk om de kaarten voor het festival en de camping via de online kaartverkoop te bestellen.

Ook hebben we de eerste namen al bekend gemaakt. Niemand minder dan Rowwen Hèze, Davina Michelle, Vinchenzo én Dries Roelvink mogen we als eerste toevoegen aan de line-up. Wat dachten jullie daarvan?! Dit wordt een echte top-editie!

Funpop 2019 is op zaterdag 25 mei en zondag 26 mei.

De kaarten zijn te bestellen door op deze link te klikken!

Gastenboek

Was jij al ooit te gast op Funpop? Wil je wat vragen of wil je iedereen laten weten hoe jij Funpop hebt beleeft? Schrijf het in ons gastenboek!

Laatste bericht:

Door: Lindi
Geschreven op: 2019-03-19 18:20:07

Ernst en bobbie kay grote wens funpop
Ga naar gastenboek >

Funpop TV